Tentang Kenapa Nak Kena Pakai ID Tag Untuk Keluar Makan Tengah Hari ?

Gambar sekadar hiasan
Ye,hari ni, semasa makan tengah hari buat kali terakhir sebagai pengawas peperiksaan, abg jadi pelik.Kenapa semua orang di kedai makanan segera Wendy's kena pakai ID tag untuk makan.Adakah semua orang yang nak makan di sini diwajibkan pakai ID tag,atau ada potongan harga jika berbuat demikian.Abg memang tak suka idea menggantung ID tag di leher semasa atau selepas kerja kerana ianya menggambarkan seperti tengkuk sedang ditambat oleh majikan.Abg tahu ramai yang suka pakai ID tag ni, mungkin sebab nampak segak ala-ala lembu korban.Tak kisahla.Abg pun kena pakai sebenarnya semasa dalam kelas dan pejabat.Tapi bila keluar makan tengah hari memang cepat-cepat abg simpan dalam poket.
Hari ni di pejabat memang takde kerja nak buat dan takde benda baru sebenarnya nak ditulis di blog.Tapi untuk menampakkan diri sibuk dan ala-ala sedang bekerja,kena la buat-buat menaip sambil pandang monitor dan hasilnya karangan yang tak berfaedah ini.
Banyak entri berkenaan pencapaian sepanjang tahun 2008 yang abg baca di blog-blog lain.Memang semua orang akan merumuskan semua kejayaan dan kegagalan sepanjang tahun pada hujung bulan Disember macam sekarang ni.Bagi abg, tahun 2008 memang banyak benda yang berlaku pada keluarga dan pelajaran dan kesihatan (random-nya!).Semuanya akan di-ingati sampai bila-bila.
Tahun 2009 diharap akan lebih baik.

p/s : Selamat petang abg ucapkan kepada Dr Love O&G yang berada nun jauh di Selatan tanah air yang merupakan pembaca senyap (silent reader) Blog Abg KWSN dengan ucapan supaya dapat kerja di Kuala Lumpur supaya tak payah datang senyap-senyap.

Pesanan Kepada Akak KWSN

Abg baru balik dari berkhemah dan ber-rekreasi di Pahang.Banyak luka-luka jantan di kaki dan tangan hasil aktiviti mendaki dan menahan air.Memang menarik,nanti la abg cerita secara terperinci.
Tapi bila balik ada pelbagai masalah yang tak diduga di pejabat dan universiti pulak timbul.Terpaksa pergi pejabat juga walaupun dah minta cuti.Akak KWSN pun masa ni la nak buat hal.Kamera tu bagi la dulu.Gambar belum upload la kak.!!!

Tentang Betapa Mudahnya Mendapat Liputan Akhbar Di Kawasan Perumahan Mewah

Takziah kepada semua mangsa kejadian tanah runtuh di Bukit Antarabangsa.Memang kesian,bencana alam macam ni memang tiada siapa boleh duga bila nak jadi.Tapi memang boleh diduga akan jadi kalau dah buat rumah besar istana kemayan dekat lereng bukit.
Masuk hari ni, dah 3 hari berturut-turut kejadian ni jadi muka depan.Memang patutla.Memang satu kejadian yang serius di peringkat nasional.Tapi kadang-kadang terfikir juga,kenapa kejadian yang serupa ataupun lebih teruk daripada ni,tak mendapat liputan yang sama oleh media.Kenapa kerajaan tak bersungguh-sungguh nak bantu dan kenapa wartawan tak berkejar-kejar sangat.Contohnya kejadian di Kampung Berembang,bukan takat 14 buah rumah, tapi satu kampung dengan masjid pun tertimbus.Tak ramai pun orang yang tahu,cuma wartawan Malaysiakini saja yang pergi buat liputan dan temuramah penduduk kampung.Kenapa ramai yang tak tau pasal ni?
Jawapannya senang, sebab semua rumah di Kampun Berembang dibuat dengan zink dan papan dan dinamakan Rumah Setinggan manakala 14 buah rumah yang ditimbus tanah di Bukit Antarabangsa tu dibuat dengan konkrit dan kayu yang mahal-mahal lalu dinamakan Banglo.

Selamat Hari Raya AidilAdha

Selamat Hari Raya AidilAdha.Selamat Melakukan Ibadah Korban.Selamat Menunaikan Haji.

Tentang "Celebrity Showdown"

Dua-dua merupakan tokoh rosak akhlak dalam bidang masing-masing.Tak kisah la kalau Gaahl minum darah dan Azwan Ali minum fruit punch dalam majlis rosak akhlak masing-masing,tapi kedua-duanya mempunyai tanggungjawab yang sama iaitu untuk cuba sedaya upaya merosakkan akhlak orang ramai.Cuma cara saja yang berbeza.Gaahl mungkin ada zine black metal dan banyak gambar-gambarnya akan keluar di media tersebut.Mungkin sesetengah orang saja yang akan baca zine black metal.Tapi Azwan Ali lebih dasyhat, zine mengumpatnya memang dapat liputan meluas, kat kedai majalah semua ada.Kadang-kadang siaran langsung.Jadi memang Gaahl dari kumpulan Gorgoroth ni tiada tandingan untuk Azwan Ali lebih-lebih lagi di Malaysia ni.

p/s : kenapa astro bodoh sangat buat balik rancangan Raja Transgender Malaysia ni? Nama rancangan tak boleh macam sial lagi ke? Amboi..amboi..amboi..?? Cibet sungguh.

Tentang Macamana Nak Belajar dan Mengajar Serentak?

Hari ni penuh dengan kejadian nasib baik di pejabat.Pagi-pagi lagi dah nasib baik sebab jalan memang tak sesak langsung dari rumah ke pejabat.Lampu isyarat pun semuanya baik-baik belaka,semua hijau.Bila sampai di pejabat, ada pulak nasi lemak percuma sebab ada orang buat kenduri tahlil arwah.Al-fatihah kepada emak Kak Rona dan terima kasih kepada Kak Rona iaitu tuan empunya nasi lemak (bukan berniat lucah).Bila dah tengah hari ada panggilan dari Help Institute yang minta abg sambung kontrak abg yang patut habis bulan Disember ni.Kena pulak sambung lagi dua bulan sampai hujung Febuari.Tak cukup tenaga pengajar pulak kat sana untuk kelas malam kursus American Degree Programme .Memang bagus, lagi-lagi bila duit biasiswa untuk ambik masters dah kena potong.Macam haram betul JPA ni,bersikap pilih kasih kepada pelajar tempatan.Mentang-mentang dah tak pergi oversea.Cibet.Tapi nanti kena ajar statistik jugak .Macam mana nak belajar pada siang hari dan bila malam kena mengajar pulak? Pakar statistik pun tak buat macam ni.
Tapi tak kisah la sebenarnya, kalau tak kerja masa malam, kat rumah pun tak buat apa-apa.Tapi agak kelam kabut la sikit sebab kena berulang alik dari UM ke Help Institute di Damansara tiap-tiap hari.Memang banyak pakai duit belanja.Lagi-lagi belanja petrol.Nasib baik petrol dah murah sikit dan nasib baik juga abg dah beli motor baru sebagai pengganti motor berkuasa jetski lama abg.Yeay.! Lesen takde tapi motor ada.Tak kisah la, siang-siang mana ada polis trafik buat sekatan jalan raya.Lesen takde takpe, janji ada motor baru, daripada hanya ada topi keledar tapi takde motor.hahahaha.
Ok sekian terima kasih.Selamat menunaikan wukuf bagi bakal haji di Mekah.